Do půl hodinky
1 porce
Maso ochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte. Rozdělte na 3 části a z každé vytvarujte kulatou placku. Neměla by být příliš silná a měla by mít větší průměr, než bulka – při grilování se speče a bude mít tendenci vyskakovat. Pokud máte stolní, sklopný gril, můžete si výšku masa pohlídat nastavením ideální výšky.
Rajče nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Jalapeños překrájejte na menší kousky.
V misce promíchejte majonézu s hořčicí a špetkou soli.
Burgerové žemle rozkrojte.
Maso grilujte z obou stran. Hotové karbanátky by měly být na pohmat trochu pružné, ne však příliš měkké. Než se maso dopeče, ogrilujte nebo na pánvi opečte plátky slaniny dozlatova. Burgerové žemle dejte řeznou stranou na gril, aby se opekly a prohřály.
Na upečené karbanátky položte po plátku čedaru a na grilu nechte roztéct po mase.
Oba díly opečených burgerových žemlí potřete hořčičnou majonézou. Na spodní díl dejte kousek salátu, na něj rajčata a cibuli. Na zeleninu položte maso s rozteklým sýrem. Obložte slaninou a posypejte papričkami. Přiklopte a podávejte.