0
K pokladně

Broskvový koláč s krémem

Broskvový koláč s krémem

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

170 g Zátkova Hladká mouka 1kg
6 lžíce TTD Moučka cukr 1kg
85 g Diana Mandlová mouka 200 g
120 g Milko máslo (82%) 250g
5 ks Schubert Vejce, 6ks - z volného výběhu
80 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
50 g Amylon Jemný kukuřičný škrob v prášku 200g
1 ks Vanilkový lusk čerstvý 1ks
5 ks Broskev žlutomasá (cca 130g)
1 lžíce Zmrzlina Crema di Grom

Postup přípravy

1. Těsto připravíme v mixéru

V mixéru smícháme 170 g hladké mouky, 6 lžic moučkového cukru a 85 g mandlové mouky, mixujeme, dokud se suroviny nepromíchají. Nyní přidáme nakrájené máslo a opět promixujeme, vytvoří se nám menší hrudky. Nakonec přidáme lžíci studené vody a jeden žloutek a promixujeme. Těsto z mixéru vysypeme, a ještě rukama rychle zapracujeme do hladkého nelepivého těsta. Pokud se stále lepí na ruce, přidáme trochu mouky, poté dáme alespoň na 30 minut odpočinout do lednice.

2. Po odležení rozválíme

Předehřejeme troubu na 180 stupňů a koláčovou formu vymažeme máslem, těsto na pomoučněném válu rozválíme a opatrně přeneseme do koláčové formy. Těsto uhladíme, propícháme na dně vidličkou a vložíme do rozpálené trouby na 15 minut.

3. Vanilkový krém

Mezi tím si můžeme připravit krém. V rendlíku smícháme 4 žloutky, krupicový cukr, škrob a vyškrábaný vanilkový lusk a promícháme do hladké pasty, nakonec přidáme mléko a pomalu zahříváme. Když směs dosáhne budu varu, začne pomalu houstnout, za stálého míchání jí vaříme ještě dalších 5 minut. Po 15 minutách vyndáme koláč z trouby a nalijeme do něj krém.

4. Před servírováním necháme zatuhnout

Nakonec na krém poklademe nakrájené broskve na plátky a pečeme dalších 40-50 minut. Poté necháme vychladnout a dáme zatuhnout do lednice.

Nakupte potřebné ingredience

Zátkova Hladká mouka 1kg (170 g)

TTD Moučka cukr 1kg (6 lžíce)

Diana Mandlová mouka 200 g (85 g)

Milko máslo (82%) 250g (120 g)

Schubert Vejce, 6ks - z volného výběhu (5 ks)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (80 g)

Amylon Jemný kukuřičný škrob v prášku 200g (50 g)

Vanilkový lusk čerstvý 1ks (1 ks)

Broskev žlutomasá (cca 130g) (5 ks)

Zmrzlina Crema di Grom (1 lžíce)