Do hodinky
1 porce
Máslo s cukrem třeme do bílé pěny (nešlehat). Potom po jednom přidáváme celá vejce. Další vždy až poté, co se řádně promíchá a zapracuje předchozí vejce. Přidáme citronovou kůru. Mouku promícháme v misce s práškem do pečiva a solí a střídavě se zakysanou smetanou přidáváme do těsta. Zamícháme a těsto rozetřeme do máslem vymazaného plechu. Těsto posypeme mandlovou moukou a poklademe kusy broskví. Závěrem buchtu zalejeme zálivkou, která vytvoří skořicový vír.
Zálivku připravíme tak, že rozpustíme máslo, přidáme skořici, cukr a sůl a necháme vychladnout. Pak přimícháme rozšlehaná vejce a metličkou zpracujeme na kompaktní zálivku. Zalitou buchtu dáme okamžitě do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme cca 50 minut. Těsto by se nemělo „třepat“ a špejle píchnutá doprostřed by měla vyjít suchá.