Brambory pečené v popelu

Brambory pečené v popelu

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

8 ks Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)
5 g Druid Italská mořská sůl hrubozrnná 1000g
0 ml Slunečnicový olej 1l
200 g Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g
4 větvičky Pažitka květináč "13 cm”

Postup přípravy

1. Brambory zabalíme do alobalu

Brambory dobře očistíme kartáčkem a osušíme. Propícháme vidličkou, pomažeme olejem a osolíme, zabalíme do dvou vrstev alobalu.

2. Nejlépe chutnají s pažitkou

Brambory pečeme zabalené v alobalu ve žhavém popelu asi hodinu, dáváme pozor, aby brambory byly mimo velký žár, spíš je umístíme na kraj ohniště. Podáváme se zakysanou smetanou a pažitkou.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g) (8 ks)

Druid Italská mořská sůl hrubozrnná 1000g (5 g)

Slunečnicový olej 1l (0 ml)

Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g (200 g)

Pažitka květináč "13 cm” (4větvičky)