Bramborový salát

Bramborový salát

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Mrkev
1 ks Petržel
1 ks Celer
5 ks Vejce
115 g Mražený hrášek
1 ks Červená cibule
250 g Majonéza
2 g Bobkový list
6 ks Nakládané okurky
1500 g Brambory typu
1 ks Citron
1 lžíce Plnotučná hořčice

Postup přípravy

1. Připravíme brambory

Brambory a zeleninu omyjeme (neloupeme), vložíme společně s petrželí, celerem a mrkví do většího kastrolu, přidáme bobkový list a sůl, uvaříme asi 20 minut, slijeme a necháme vychladit.

2. Umícháme salát

Ze zeleniny odstraníme slupku, nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme a přidáme k zelenině. Nakrájíme cibuli, okurky a přidáme do salátu. Hrášek uvaříme ve vroucí vodě, slijeme a propláchneme studenou vodou. Přidáme ostatní ingredience na dochucení.

3. Trpělivost na závěr

Salát zlehka promícháme a necháme nějakou dobu uležet v lednici, nejlépe přes noc.

Nakupte potřebné ingredience

Mrkev (3 ks)

Petržel (1 ks)

Celer (1 ks)

Vejce (5 ks)

Mražený hrášek (115 g)

Červená cibule (1 ks)

Majonéza (250 g)

Bobkový list (2 g)

Nakládané okurky (6 ks)

Brambory typu (1500 g)

Citron (1 ks)

Plnotučná hořčice (1 lžíce)