0
K pokladně

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

640 g 640 g brambor
0.08 g 80 g moučkového cukru
240 g 240 g hrubé mouky
0.5 g 100 g mletého máku
80 g 80 g másla
3 g 3 g soli
0.3 ks 2 vejce

Postup přípravy

1. Připravte brambory

Brambory nejprve důkladně omyjte od nečistot. Pak je celé dejte do hrnce s vodou a uvařte je ve slupce. Jakmile budou hotové, slijte je a nechte vychladnout. Nakonec je oloupejte a umelte v mlýnku na maso.

2. Vypracujte tuhé těsto

Smíchejte namleté brambory, 240 gramů mouky, 2 vejce a 3 gramy soli a ze směsi připravte tuhé těsto. Důkladně ho uválejte a vytvořte z něj tenké šišky.

3. Šišky dejte vařit

Šišky dejte vařit do vroucí, osolené vody. Jakmile šišky vyplavou na hladinu, vařte je ještě asi 2 minuty, pak by měly být hotové. Nakonec šišky vyndejte, vložte do cedníku abyste odstranili vodu a nechte je okapat.

4. Proveďte poslední úpravy a servírujte

Šišky vložte do mísy a omastěte rozpuštěným máslem. Posypte je mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a podávejte.

Nakupte potřebné ingredience

640 g brambor (640 g)

80 g moučkového cukru (0.08 g)

240 g hrubé mouky (240 g)

100 g mletého máku (0.5 g)

80 g másla (80 g)

3 g soli (3 g)

2 vejce (0.3 ks)