Bezlepkové brownies

Bezlepkové brownies

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

125 ml Kokosový olej
150 ml Sirup z agáve
2 ks Vajíčka
2 g Skořice
70 g Kakao
70 g Bezlepková mouka
4 lžíce Pekanové ořechy
1 ks Granátové jablko

Postup přípravy

1.

Předehřejeme si troubu na 170°C (horkovzdušný režim).

2.

Ve středně velké míse si smícháme 125 ml kokosového oleje, 150 ml sirupu z agáve a 2 vajíčka. Následně přidáme zbytek ingrediencí – 1/2 lžičky skořice, 70 g bio kakaového prášku, 70 g bezlepkové mouky a nahrubo nasekané pekanové ořechy. Vznikne tekuté mazlavé těsto, které rovnou lijeme do silikonové formy o rozměru cca 24×15.

3.

Těsto ozdobíme ještě ořechy, pistáciemi a zrníčky z granátového jablka. Vložíme ihned do trouby.

4.

Pečeme přibližně 20 min, což je ideální pro 1,5 cm vysoké těsto. Kontrolujeme špejlí. Je důležité, aby těsto zůstalo ještě lehce mokré, ale zároveň by na nemělo zůstat na špejli. Ta by měla být pouze obarvena do hněda.

Nakupte potřebné ingredience

Kokosový olej (125 ml)

Sirup z agáve (150 ml)

Vajíčka (2 ks)

Skořice (2 g)

Kakao (70 g)

Bezlepková mouka (70 g)

Pekanové ořechy (4 lžíce)

Granátové jablko (1 ks)