Do hodinky
1 porce
Dokonalou alternativou ke klasickému hovězímu burgeru je zaručeně hamburger s trhaným masem, doplněný klasickou barbecue omáčkou. S kvalitním vepřovým masem, které je správně marinované a pomalu čtyři hodiny pečené, to bude snadné a rychlé i z pohodlí domova. Hotové trhané maso připravíte nejlépe na pánvi, kde ho stačí pár minut prohřát. Před tím, než začneme připravovat samotné maso, nakrájíme okurky podélně na tenké plátky. Cibuli a rajče krájíme na kolečka. Na rozpálené pánvi osmahneme snídaňovou slaninku dokřupava. Slanině stačí na přípravu opravdu jen minutka a zaručeně dodá burgeru dokonalou vůni a chuť, která v něm nesmí chybět.
Jakmile máme slaninu hotovou, vložíme na pánev trhané maso. Asi minutku před dopečením dáme vedle masa rozpéct bulky naříznutou stranou dolů, opékáme dozlatova. Na opečenou stranu bulky dáme BBQ omáčku a můžeme začít skládat burger. Začneme salátkem dle chuti, maso, slaninu, to celé doplníme okurkou a na kolečka nakrájenou cibulí, rajčaty a přiklopíme.
Pokud si uděláte burger hodně vysoký, můžete ho pro zpevnění uprostřed propíchnout špejlí nebo vlaječkou, bude se vám tak lépe servírovat. Jedno balení od každé suroviny vám bude stačit na 4 burgery. Pokud budete chtít bulky čerství přímo od pekaře, nezapomeňte si je objednat s předstihem. Všechny suroviny najdete na kosik.cz.