Batátové placky

Batátové placky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

420 g Cuketa (cca 420g)
340 g Brambory sladké - Batáty (cca 340g)
200 g Mrkev (cca 200g)
100 g Diana Mandlová mouka 200 g
2 ks Vejce BIO M 6ks
4 stroužky Česnek (cca 50g)
10 g Bazalka řezaná balená 30g
2 g Kotányi Tymián drhnutý 14g
2 g Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Strouháme zeleninu

Jednu polovinu zeleniny (cuketa, batáta, mrkev) nastrouháme nahrubo, druhou část najemno. Cuketu neloupeme, pouze omyjeme.

2. Vytvoříme těsto

Přidáme 2 vejce, 1 hrnek pohankové mouky, 4 stroužky rozdrceného česneku, nasekanou bazalku, tymián, sůl a pepř. Na danou dávku dáváme cca 2 lžičky mořské soli. Je vhodné vyzkoušet. Rukama zpracujeme těsto. V případě, že pustí nastrouhaná zelenina hodně vody, vylijeme ji ze směsi.

3. Pečeme křupavé placičky

Předehřejeme troubu na 180 °C horkovzdušného režimu. Lehce potřeme plech olivovým olejem, aby se placky lépe obracely a byly křupavější. Z těsta si vytvoříme menší placičky cca 1 cm široké a pečeme 20–25 minut. V polovině času obracíme a přepínáme z horkovzdušného režimu trouby na grilovací.

Nakupte potřebné ingredience

Cuketa (cca 420g) (420 g)

Brambory sladké - Batáty (cca 340g) (340 g)

Mrkev (cca 200g) (200 g)

Diana Mandlová mouka 200 g (100 g)

Vejce BIO M 6ks (2 ks)

Česnek (cca 50g) (4 stroužky)

Bazalka řezaná balená 30g (10 g)

Kotányi Tymián drhnutý 14g (2 g)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)