Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

125 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
2 lžíce Country Life Bio sirup rýžový 350g
2 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
3 ks Banán Chiquita (cca 190g)
200 g Bio Harmonie Celozrnná pšeničná mouka jemně mletá 1kg
4 g Kávoviny Kypřící prášek do pečiva 13g
4 g Labeta jedlá soda 50g
4 g J.C. Horn Skořice mletá 20g

Postup přípravy

1. Těsto vyšleháme

Ve větší míse vyšleháme máslo s rýžovým sirupem a vejcem (Nelekejte se, pokud těsto vypadá jako sražené, postupným přidáváním ingrediencí bude mít tu správnou konzistenci). Přidáme 3 předem nakrájené, rozmačkané banány a znovu šleháme. Přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem, jedlou sodou, skořicí a naposledy šleháme.

2. Pečeme necelou hodinu

Těsto vložíme do formy na chlebíček, pokud je potřeba formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme na 160°C asi 45 minut. Testem se špejlí zkontrolujeme, jestli je těsto upečené. Zapíchneme špejli do těsta, pokud se těsto nepřilepí, je banánový chlebíček hotový.

3. Podáváme s banánem a javorovým sirupem

Po vychladnutí vyklepneme z formy. Před servírováním můžeme plátek chlebíčku nahřát v kuchyňském grilu, ozdobit plátky banánů a pokapat javorovým sirupem.

Nakupte potřebné ingredience

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (125 g)

Country Life Bio sirup rýžový 350g (2 lžíce)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (2 ks)

Banán Chiquita (cca 190g) (3 ks)

Bio Harmonie Celozrnná pšeničná mouka jemně mletá 1kg (200 g)

Kávoviny Kypřící prášek do pečiva 13g (4 g)

Labeta jedlá soda 50g (4 g)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (4 g)