0
K pokladně

Bagetky se sýrem

Bagetky se sýrem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Bílá bageta
1 ks Žampióny
200 g Sýr Halloumi
100 ml Bílé víno
1 lžíce Máslo
200 ml Smetana ke šlehání
1 lžíce Olivový olej
1 ks Rozmarýn

Postup přípravy

1. Pečeme sýr

Na pánvi na kapce olivového oleje z obou stran opečte sýr Halloumi a dejte ho stranou. Do stejné pánve dejte lžíci másla a na něm zprudka orestujte čtvrtky žampionů společně s nasekaným rozmarýnem.

2. Šup na omáčku

Nyní z pánve vyndejte orestované žampiony, do výpeku nalijte bílé víno a nechte ho zredukovat. Nyní přidejte smetanu a nechte omáčku vařit, dokud nezhoustne. Dle chuti ji dosolte.

3. Máme chlebíčky

Plátky bílé bagety můžete nasucho opéct, pak na ně dejte plátek opečeného sýra a pár žampionů. Nakonec je osolte a vše přelijte smetanovou omáčkou.

Nakupte potřebné ingredience

Bílá bageta (2 ks)

Žampióny (1 ks)

Sýr Halloumi (200 g)

Bílé víno (100 ml)

Máslo (1 lžíce)

Smetana ke šlehání (200 ml)

Olivový olej (1 lžíce)

Rozmarýn (1 ks)