Časově náročný
1 porce
Z veškerých surovin na těsto vypracujeme nejlépe v robotu hladké a lehce lepivé těsto. Pokud robot nemáme, pracujeme pouze bříšky prstů, abychom máslo zbytečně nezahřívali. Z hotového těsta vytvarujeme disk, zabalíme ho do potravinové folie a necháme v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a dva plechy vyložíme pečicím papírem. Uleželé těsto necháme lehce změknout na lince cca 15 minut, poté na pomoučněné pracovní ploše vyválíme na tloušťku okolo 4-5 mm, poté vykrajujeme hvězdičky či jakékoliv jiné libovolné tvary. Přesuneme na plech a vložíme do rozpálené trouby na cca 10 minut či do té doby, dokud nebudou okraje lehce zlatavé.
Upečené hvězdičky necháme vychladnout lehce na plechu, poté přesuneme na mřížku. Jakmile jsou veškeré hvězdičky upečené, připravíme polevu. Javorový sirup smícháme s moučkovým cukrem, nyní bychom měli mít hustou cukrovou polevu. Jednotlivé hvězdičky namočíme vrchní stranou do polevy, poté necháme okapat a lehce posypeme arašídovou moukou.