Arašídové hvězdičky s polevou

Arašídové hvězdičky s polevou

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

125 g Máslo (na těsto)
170 g Hladká mouka (na těsto)
60 g Cukr krupice (na těsto)
75 g Arašídová mouka (60 g na těsto, 15 g na posypání)
140 g Javorový sirup (40 g na těsto, 100 g na polevu)
1 lžička Mletá skořice (na těsto)
150 g Moučkový cukr (na polevu)

Postup přípravy

1. Krok

Z veškerých surovin na těsto vypracujeme nejlépe v robotu hladké a lehce lepivé těsto. Pokud robot nemáme, pracujeme pouze bříšky prstů, abychom máslo zbytečně nezahřívali. Z hotového těsta vytvarujeme disk, zabalíme ho do potravinové folie a necháme v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny.

2. Krok

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a dva plechy vyložíme pečicím papírem. Uleželé těsto necháme lehce změknout na lince cca 15 minut, poté na pomoučněné pracovní ploše vyválíme na tloušťku okolo 4-5 mm, poté vykrajujeme hvězdičky či jakékoliv jiné libovolné tvary. Přesuneme na plech a vložíme do rozpálené trouby na cca 10 minut či do té doby, dokud nebudou okraje lehce zlatavé.

3. Krok

Upečené hvězdičky necháme vychladnout lehce na plechu, poté přesuneme na mřížku. Jakmile jsou veškeré hvězdičky upečené, připravíme polevu. Javorový sirup smícháme s moučkovým cukrem, nyní bychom měli mít hustou cukrovou polevu. Jednotlivé hvězdičky namočíme vrchní stranou do polevy, poté necháme okapat a lehce posypeme arašídovou moukou.

Nakupte potřebné ingredience

Máslo (na těsto) (125 g)

Hladká mouka (na těsto) (170 g)

Cukr krupice (na těsto) (60 g)

Arašídová mouka (60 g na těsto, 15 g na posypání) (75 g)

Javorový sirup (40 g na těsto, 100 g na polevu) (140 g)

Mletá skořice (na těsto) (1lžička)

Moučkový cukr (na polevu) (150 g)