0
K pokladně

Anglický vánoční punč

Anglický vánoční punč

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1000 ml Černý čaj
2 ks Celá skočice
0.2 ks Badyán
0.01 g Kardamom
1 ks Citron
1 ks Pomeranč
0.66 ml Červené víno
250 ml Tmavý rum
0.1 lžíce Hnědý cukr
2 g Hřebíček

Postup přípravy

1. Punč snadno a rychle

Ve větším hrnci uvaříme slabší černý čaj. Přisypeme koření (2 celé skořice, 2 hvězdičky badyánu, půl lžičky hřebíčku a čtvrt lžičky kardamomu) a přidáme kůru z jednoho citronu. Společně vaříme asi 10 minut. Pak do hrnce přilijeme červené víno, rum a šťávu z citronu a pomeranče. Punč už jen krátce povaříme a dle chuti dosladíme hnědým cukrem.

Nakupte potřebné ingredience

Černý čaj (1000 ml)

Celá skočice (2 ks)

Badyán (0.2 ks)

Kardamom (0.01 g)

Citron (1 ks)

Pomeranč (1 ks)

Červené víno (0.66 ml)

Tmavý rum (250 ml)

Hnědý cukr (0.1 lžíce)

Hřebíček (2 g)