Italské risotto

Zhotovení: do 60 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Začínáme s risottem

Na pánvi rozpustíme jednu polovinu másla, přidáme šalotku a dobře opečeme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Přidáme rajčata, zakápneme vínem a vyvaříme. Poté podlijeme vývarem a neustále mícháme.

2. Tipy pro perfektní risotto

Celkově si risotto připravuje asi 20 minut, je třeba ho po celou dobu dobře míchat a když se vývar vyvaří vždy dolít další. Výsledná konzistence musí být vláčná, krémová a ne suchá. Asi v polovině přidáme hrášek. Nakonec přidáme zbylé máslo, hodně parmazánu, osolíme a opepříme podle potřeby.

3. Halibut

Vedle na pánvi si dobře osoleného halibuta opečeme na másle a zakápneme citronem. Společně s risottem je to skvělá kombinace.
Italské risotto
Ingredience:
2 ks Rajčata červená podlouhlá vanička 500g
1 ks Cibule šalotka kulatá, balení 250g
5 lžíce Dione Český hrášek 350g
70 g Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g
3 lžíce Zanetti Parmigiano Reggiano extra tvrdý…
1 ks Citrón (cca 240g)
160 g Lagris Rýže arborio 500g
400 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml
2 ks Halibut grónský filet (cca 200g)
100 ml Roche Mazet Chardonnay Pays d'OC 2017,…