Telecí plátky saltimbocca

Zhotovení: do 30 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Připravíme maso

Maso nakrájejte na tenké plátky o tloušťce půl centimetru a jemně je rozklepejte. Každý kousek lehce osolte a položte na něj plátek prosciutta a jeden až dva lístky šalvěje. Ty připevněte pomocí párátka.

2. Smažíme

Na pánvi rozehřejte jednu lžíci másla a zprudka na osmahněte plátky masa. Položte je do pánve tak, aby se nejdříve opékala strana se šunkou a šalvějí. Maso bude potřebovat opékat 2 minuty z každé strany.

3. Přidáme víno

Až bude maso opečené z obou stran, podlijte ho bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Pak maso odstavte a odstraňte z něj párátka.

4. Hurá na přílohu

Jako přílohu připravte hrášek s prosciuttem Hrášek nechte asi minuty blanšírovat ve vařící osolené vodě. Pak ho sceďte a nechte všechnu přebytečnou vodu odkapat. Na pánvi nechte zahřát lžíci másla a přidejte dva plátky prosciutta nakrájené na kostky. Chvíli restujte a přidejte hrášek. Dochuťte solí a podávejte s plátky masa.
Telecí plátky saltimbocca
Ingredience:
2 lžíce Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g
6 větvičky Kotányi Šalvěj 8g
300 g Nowaco Hrášek 350g
50 ml Roche Mazet Chardonnay Pays d'OC 2017,…
60 g San Carlo Prosciutto Crudo 80g
300 g Telecí řízek 5ks (cca 500g)