Košík na grilu - Vepřový T-bone steak s dušenou cibulí na černém pivu

Zhotovení: do 30 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Nejprve cibuli, ať pak maso nečeká

Nakrájíme si cibuli na plátky. Pánev si nahřejeme na grilu, rozpustíme v ní máslo, přidáme cibuli a necháme opékat. Jakmile je cibule poloměkká, přidáme česnek a pak přisypeme cukr.

2. Jdeme na pivo

Jakmile se nám cukr rozpustí, zastříkneme všechno jemně černým pivem. Dodá cibuli správný šmak a není tak hořké jako pivo světlé. Odvaříme přebytečnou tekutinu a sundáme z grilu. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme nasekaný tymián.

3. Konečně kotleta

Nejprve si pořádně rozpálíme gril, aby se maso pěkně opeklo. Nebojte se toho a rozpalte to, alespoň na 250 stupňů – ať už pečete na plynu nebo na uhlí. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme na rošt.

4. Grilujeme, šéfe

Opékáme dozlatova z každé strany – vždycky přibližně 4 minuty, podle výšky masa. Hotový T-bone dáme na pekáček nebo na talíř. Osolíme, opepříme a zakapeme pořádně olivovým olejem. Necháme chvilku odpočívat, aby se maso uvolnilo.

5. Jde se jíst

Servírujeme spolu s připravenou cibulí, ozdobené tymiánem. Sice vám nemůžeme radit, čím to všechno zapít, ale sami rozhodně dáváme přednost jednomu orosenému pivku.
Košík na grilu - Vepřový T-bone steak s dušenou cibulí na černém pivu
Ingredience:
2 stroužky Česnek čerstvý (cca 70g)
4 lžíce Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g
1 lžíce Country Life Cukr třtinový tmavý 500g
4 lžíce Velkopopovický Kozel černý, tmavý výčepní…
3 lžíce Tymián květináč "13 cm”
2 ks Cibule kuchyňská žlutá, síť 500g
2 lžíce Borges Olivový olej extra virgin 750ml
250 g Maso Klouda Farmářská Vepřový Tbone steak…