0
K pokladně

Švestkové knedlíky s marcipánem

Švestkové knedlíky s marcipánem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

350 g Brambory
80 g Hrubá mouka
1 ks Vejce
50 g Dětská krupička
400 ks Blumy
1 ks Marcipán
1 lžíce Moučkový cukr
5 lžíce Mletý mák

Postup přípravy

1.

Nejdřív uvařte brambory ve slupce do měkka. Nechte je zcela zchladnout a oloupejte je. Nyní je nadrťte přes speciální mačkadlo na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle.

2.

K bramborám přidejte 1 vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku a špetku soli. Ručně vypracujte kompaktní těsto. Švestky nařízněte, vyndejte z nich pecky a naplňte je kostičkou marcipánu. Těsto rozdělte na cca 15 stejných částí.

3.

Do každé z nich vložte švestku s marcipánem a utvořte knedlík. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a ihned dejte knedlíky vařit, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě asi minutu.

4.

Uvařené knedlíky podávejte posypané mletým mákem, moučkovým cukrem a polijte je rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Brambory (350 g)

Hrubá mouka (80 g)

Vejce (1 ks)

Dětská krupička (50 g)

Blumy (400 ks)

Marcipán (1 ks)

Moučkový cukr (1 lžíce)

Mletý mák (5 lžíce)