0
K pokladně

Grilované krevety s citronovou omáčkou

Grilované krevety s citronovou omáčkou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

12 ks Krevety celé vařené (30-40ks/b) 500g
2 stroužky Česnek (cca 80g)
2 stroužky Česnek (cca 80g)
20 g Petržel hladkolistá flowpack 100g
1 lžíce Limmi 100% citrónová šťáva 200ml
80 ml Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
100 g Agricol Poličanka Majonéza 95g
1 ks Citrón (cca 90g)
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Krevetový špíz

Rozpálíme gril. Krevety napícháme na špejle, které předtím namočíme na pár minut do vody. Krevety zprudka ogrilujeme z obou stran.

2. Umícháme zálivku

Česnek nakrájíme na drobné kostičky, půl hrsti petržele nasekáme nahrubo a smícháme s olivovým olejem. Zálivku ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

3. Ještě citronovou majonézu

Kůru z půl citronu nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s majonézou. Ochutíme solí a pepřem.

4. Podáváme

Grilované krevety servírujeme přelité zálivkou a namáčíme do citronové majonézy.

Nakupte potřebné ingredience

Krevety celé vařené (30-40ks/b) 500g (12 ks)

Česnek (cca 80g) (2 stroužky)

Česnek (cca 80g) (2 stroužky)

Petržel hladkolistá flowpack 100g (20 g)

Limmi 100% citrónová šťáva 200ml (1 lžíce)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (80 ml)

Agricol Poličanka Majonéza 95g (100 g)

Citrón (cca 90g) (1 ks)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)