0
K pokladně

Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší

Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 ks Twardzik Pstruh duhový filet
2 lžíce Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
100 ml Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml
1 ks Citrón (cca 170g)
1 lžíce Bonitas Lískové ořechy 100g
5 g Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
3 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
400 g Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)
120 ml Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l
120 ml Olma Smetana 12% 210g
1 ks Fenykl (cca 260g)
1 ks Cuketa (cca 450g)
1 ks Cibule červená (cca 250g)
100 g Rajčata Cherry červená 250g

Postup přípravy

1. Brambory na kaši

Brambory si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody, dokud nezměknou.

2. Orestujeme česnek

Palici česneku rozřízneme v polovině a na trošce másla v kastrůlku ho orestujeme, aby dostal barvu. Zalijeme smetanou a mlékem a necháme lehce vařit, alespoň 5 minut.

3. Zelenina tak akorát

Červenou cibuli si orestujeme na velké pánvi, přidáme nakrájený fenykl, cuketu na půl kolečka a cherry rajčata. Dobře osolíme a chvíli zarestujeme. Zelenina by měla zůstat pevná. Zakápneme šťávou z poloviny citrónu a odstavíme.

4. Jak na šťavnatý filet?

Na zvláštní pánvi si na másle uděláme osolené a opepřené filety ze pstruha. Opékáme jen z jedné strany a to kůží dolů. Rukou je chvíli přidržíme, aby se filet nezkroutil a rovnoměrně se opekl. Filet se dělá jen z jedné strany, aby zůstala ryba pěkně šťavnatá. Pokud máme filet silnější, použijeme rozpálené máslo z pod ryby, kterým ho lehce polijeme, aby se udělala i horní strana.

5. Bramborová kaše s česnekem

Hotové brambory slijeme a vytvoříme si bramborovou kaši. Použijeme ochucenou smetanu s mlékem, máslo a sůl podle potřeby.

6. Na talíři dozdobíme

Podáváme s nasekanými lískovými oříšky, natí z fenyklu a zakápnuté kvalitním olivovým olejem.

Nakupte potřebné ingredience

Twardzik Pstruh duhový filet (0 ks)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (2 lžíce)

Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml (100 ml)

Citrón (cca 170g) (1 ks)

Bonitas Lískové ořechy 100g (1 lžíce)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (5 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (3 g)

Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g) (400 g)

Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l (120 ml)

Olma Smetana 12% 210g (120 ml)

Fenykl (cca 260g) (1 ks)

Cuketa (cca 450g) (1 ks)

Cibule červená (cca 250g) (1 ks)

Rajčata Cherry červená 250g (100 g)