My vozíme i na svátky! Protože jíst se musí, nákupy vám dovezeme i ve středu 8. 5.

0
K pokladně

Krevetový salát s avokády a rajčaty

Krevetový salát s avokády a rajčaty

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 lžíce Extra panenský olivový olej
250 g Cherry rajčata
300 g Krevety
1 ks Avokádo
3 stroužek Česnek
1 ks Citron
0.1 lžíce Kokosový olej

Postup přípravy

1.

Rozehřejte velkou pánev, dejte na ni dvě lžíce kokosového tuku a krevety. Osolte a opepřete. Chvíli osmažte (zhruba 2 minuty). Prolisujte si česnek a přidejte ho ke krevetám. Pokračujte na střední ohni v restování, dokud se nepropečou krevety (další zhruba 2-3 minuty). Odstavte pánev.

2.

Oloupejte avokádo, nakrájejte ho na drobno a dejte do mixéru. Přidejte k tomu lžíci olivového oleje, šťávu z citronu, půl lžičky soli a půl lžičky pepře. Rozmixujte do hladké kaše. Konzistenci si upravte podle svých představ (přidání olivového oleje, citronové šťávy a soli).

3.

Dejte krevety na talíř, přelijte dresinkem z avokáda a ozdobte cherry rajčátky.

Nakupte potřebné ingredience

Extra panenský olivový olej (2 lžíce)

Cherry rajčata (250 g)

Krevety (300 g)

Avokádo (1 ks)

Česnek (3 stroužek)

Citron (1 ks)

Kokosový olej (0.1 lžíce)