0
K pokladně

Kuřecí citronová polévka

Kuřecí citronová polévka

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 ml Kuřecí vývar
100 g Kuřecí prsa
30 g Rýže
2 ks Vejce
1 ks Cibule
2 lžíce Olivový olej
0.1 g Sýr feta
0.1 g Kopr
1 ks Citron

Postup přípravy

1.

Připravte si vývar z polévkové směsi. Zatímco se vaří, nakrájejte kuřecí prsíčka na menší kousky, osolte a orestujte je na pánvi s trochou olivového oleje lehce do hněda. Přidejte najemno nakrájenou cibulku a spolu s masem ji osmažte do mírného zhnědnutí.

2.

Směs dejte do hrnce s připraveným vývarem a vše přiveďte k varu. Vařte čtvrt hodiny, poté přidejte propláchnutou rýži a vařte dalších 15-20 minut podle druhu rýže. Mezitím si v misce rozmíchejte vajíčka s citronovou šťávou.

3.

Když je rýže měkká, vyberte naběračkou větší kousky masa a rozkrájejte je najemno. Vraťte je zpátky do polévky a přilijte šťávu s vajíčky. Míchejte přibližně 1 minutu. Polévku dochuťte solí, pepřem a koprem. Podávejte teplé, můžete ještě posypat nastrouhaným tvrdým sýrem nebo sýrem feta

4.

Mezitím si v mističce našleháme vajíčko spolu s citronovou šťávou. Vezmeme lžíci vývaru, přidáme ji do mističky a zamícháme.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí vývar (500 ml)

Kuřecí prsa (100 g)

Rýže (30 g)

Vejce (2 ks)

Cibule (1 ks)

Olivový olej (2 lžíce)

Sýr feta (0.1 g)

Kopr (0.1 g)

Citron (1 ks)