0
K pokladně

Čočkové kari

Čočkové kari

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Lagris Čočka 500g
0 g Kmín římský mletý 100g
3 g Kotányi Koriandr mletý 30g
1 lžíce Zázvor 250g
3 g Kotányi Kurkuma mletá 35g
1 g Kotányi Chilli mleté kajenský pepř 25g
2 stroužky Česnek (cca 70g)
200 ml Otma Rajčatová šťáva 250g
6 ks Rajčata Cherry červená 250g
200 ml Pure Coco 100% bio panenský kokosový olej 250ml
0 lžíce Slunečnicový olej 1l
1 ks Koriandr květináč "13 cm”

Postup přípravy

1. Čočku připravíme předem

Čočku dáme přes noc namočit do vody.

2. Vaříme doměkka

Ve větší litinové pánvi krátce na oleji orestujeme římský kmín a semínka koriandru. Přidáme nasekaný čerstvý zázvor a česnek a opět krátce orestujeme. Do pánve vlijeme rajčatovou passatu, přidáme kurkumu, chilli, sůl, přecezenou čočku a asi 200ml vody. Nyní vše vaříme asi 20 minut, dokud čočka nezměkne.

3. Kokosové mléko zjemní chuť

Nakonec přidáme kokosové mléko, na čtvrtky nakrájená cherry rajčata a vaříme ještě asi 5 minut.

4. Je čas servírovat

Kari servírujeme s rýží, posypané čerstvým koriandrem.

Nakupte potřebné ingredience

Lagris Čočka 500g (250 g)

Kmín římský mletý 100g (0 g)

Kotányi Koriandr mletý 30g (3 g)

Zázvor 250g (1 lžíce)

Kotányi Kurkuma mletá 35g (3 g)

Kotányi Chilli mleté kajenský pepř 25g (1 g)

Česnek (cca 70g) (2 stroužky)

Otma Rajčatová šťáva 250g (200 ml)

Rajčata Cherry červená 250g (6 ks)

Pure Coco 100% bio panenský kokosový olej 250ml (200 ml)

Slunečnicový olej 1l (0 lžíce)

Koriandr květináč "13 cm” (1 ks)