0
K pokladně

Banánové lívance s oříšky

Banánové lívance s oříšky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 lžíce Ghi České přepuštěné máslo 220ml
2 ks Banán Amigo (cca 190g)
2 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
2 g J.C. Horn Skořice mletá 20g
10 ks Diana Vlašská jádra 100 g
1 ks Country Life Bio Sirup javorový Grade C 250ml

Postup přípravy

1. Pánev na lívance

Připravíme si pánev na lívanečky. Necháme rozehřát přepuštěné ghí máslo.

2. Čím zralejší, tím lepší

Zralé banány rozmačkáme na prkýnku na kaši pomocí vidličky. Čím zralejší banány, tím budou placičky sladší. Banány s hnědými tečkami mají silnější protinádorové účinky, což je další plus.

3. Přidáme zbylé ingredience

Kaši z banánů dáme do misky. K rozmačkaným banánům přidám 2 vajíčka, ¼ lžičky skořice a nasekané oříšky. Pořádně metlou promícháme.

4. Pečeme s citem

Pečeme placičky na středním plameni z obou stran. Placičky jsou docela křehké, takže opatrně obracíme. (tloušťka placičky cca 0,5 cm a průměr 8 cm) Obvykle děláme na lívanečníku.

5. Zdobíme podle chuti

Hotové placičky dáme na talíř. Ozdobíme ořechy či ovocem. Když máme chuť na sladší verzi, polijeme placičky ještě javorový sirupem.

Nakupte potřebné ingredience

Ghi České přepuštěné máslo 220ml (2 lžíce)

Banán Amigo (cca 190g) (2 ks)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (2 ks)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (2 g)

Diana Vlašská jádra 100 g (10 ks)

Country Life Bio Sirup javorový Grade C 250ml (1 ks)