Do půl hodinky
1 porce
Připravíme si pánev na lívanečky. Necháme rozehřát přepuštěné ghí máslo.
Zralé banány rozmačkáme na prkýnku na kaši pomocí vidličky. Čím zralejší banány, tím budou placičky sladší. Banány s hnědými tečkami mají silnější protinádorové účinky, což je další plus.
Kaši z banánů dáme do misky. K rozmačkaným banánům přidám 2 vajíčka, ¼ lžičky skořice a nasekané oříšky. Pořádně metlou promícháme.
Pečeme placičky na středním plameni z obou stran. Placičky jsou docela křehké, takže opatrně obracíme. (tloušťka placičky cca 0,5 cm a průměr 8 cm) Obvykle děláme na lívanečníku.
Hotové placičky dáme na talíř. Ozdobíme ořechy či ovocem. Když máme chuť na sladší verzi, polijeme placičky ještě javorový sirupem.