0
K pokladně

Fish & Chips

Fish & Chips

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Filety z tresky
0.2 g Rýžová mouka
2 ks Ředkvičky
2 ks Citrón
1 stroužky Česnek
5 větviček Petržel
1 ks Římská salát
120 g Fazolové lusky
500 g Brambory
50 g Majonéza

Postup přípravy

1. Spousta přísad, spousta příprav

Troubu si předehřejeme na 250 °C. Do malého hrnce nalijeme vodu se solí a přivedeme k varu. Mezitím opláchneme a osušíme zeleninu, brambory podélně rozkrájíme na čtvrtky. Z lusků odstraníme tvrdý stonek, česnek oloupeme a vylisujeme. Citróny rozčtvrtíme, římský salát zbavíme stonku a kořene a pak ho nasekáme nahrubo. Z ředkviček odřízneme oba konce a nakrájíme je na jemné plátky. Nakonec najemno nasekáme petrželku.

2. Opečeme brambory

Brambory vložíme na pečící papír a pokapeme je olivovým olejem. Přidáme sůl, pepř a koření podle toho, jak pálivé jídlo bychom chtěli. Brambory promícháme, aby se ve směsi koření a oleje pěkně vymáchaly. Nakonec je vyskládáme do jedné vrstvy slupkami dolů. Necháme je péct asi půl hodinky, dokud nezezlátnou a nezměknou.

3. Povaříme lusky

Když se brambory pečou přibližně 10 minut, vložíme do připravené vroucí vody fazolové lusky. Necháme je vařit 2 – 3 minuty, dokud nezměknou. Pak je vyndáme, osušíme a půl minuty je budeme proplachovat studenou vodou, aby v nich přestalo pracovat teplo.

4. Umícháme dresing

Brambory necháváme v troubě a ve střední misce smícháme majonézu, česnekovou pastu a šťávu z vymačkaných čtvrtek pomerančů. Osolíme, opepříme a zamícháme. Dresing máme hotový.

5. Obalíme filety

V jiné velké misce najemno našleháme rýžovou mouku a půl šálku vody. Osolíme a opepříme. Filety z tresky osušíme papírovými ubrousky. Mezitím si na pánvi nahřejeme olej na středním ohni. Jakmile je dost horký, obalíme filety v připraveném těstíčku a dáme je smažit na pánev. Před otočením smažíme 6 až 8 minut, dokud není těstíčko zlaté a křupavé. Po otočení smažíme 3 až 5 minut, aby se maso propeklo skrz naskrz. Po odebrání z pánve osušíme papírovými ubrousky a okořeníme solí a pepřem.

6. Poslední úpravy

Před podáváním smícháme ve velké míse římský salát, ředkvičky, fazole a dresing. Pokapeme olivovým olejem a promícháme, vše osolíme a opepříme. Tresku spolu s opečenými bramborami posypeme petrželkou. Podáváme se zbývajícím dresingem a nakrájenými plátky citrónu.

Nakupte potřebné ingredience

Filety z tresky (4 ks)

Rýžová mouka (0.2 g)

Ředkvičky (2 ks)

Citrón (2 ks)

Česnek (1 stroužky)

Petržel (5větviček)

Římská salát (1 ks)

Fazolové lusky (120 g)

Brambory (500 g)

Majonéza (50 g)