0
K pokladně

Žebra na grilu

Žebra na grilu

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1.5 kg Vepřová žebra
2 ks Cibule
1 svazek Jarní cibulka
150 g Rajčatový protlak
1 balení grilovací koření
15 stroužky česnek
1 špetka Pepř
150 g Kečup
6 lžic Med
6 lžic Olivový olej
3 balení Pepř barevný drcený

Postup přípravy

1. Příprava surovin na naložení masa

Na oleji opečeme krájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou, ochutíme divokým kořením a osolíme.

2. Naložení masa

Do připravené směsi vložíme nasekaná žebra a asi 30-45 minut vaříme. Poté je odstavíme a necháme do druhého dne ve šťávě odležet.

3. Příprava marinády

Marinádu připravíme smícháním medu, kečupu, lisovaného česneku, barevného pepře, grilovacího koření a olivového oleje.

4. Grilování

Další den žebra vyjmeme,potřeme marinádou a grilujeme.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová žebra (1.5 kg)

Cibule (2 ks)

Jarní cibulka (1svazek)

Rajčatový protlak (150 g)

grilovací koření (1balení)

česnek (15 stroužky)

Pepř (1špetka)

Kečup (150 g)

Med (6lžic)

Olivový olej (6lžic)

Pepř barevný drcený (3balení)