Vanilkový chia puding

Vanilkový chia puding

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 lžíce Chia semínka
5 g Dřeň vanilkového lusku
250 ml Rýžové mléko
2 lžíce Borůvky nebo maliny

Postup přípravy

1.

Večer před plánovanou snídaní si připravte větší misku, do které přidejte mandlové mléko, chia semínka, vanilku a javorový sirup. V průběhu večera několikrát promíchejte, dokud chia semínka nenasají veškeré mléko. Nevařený puding zhoustne tak, že se chia semínka rozptýlí do celého objemu. Nechte odstát přes noc na kuchyňské lince, lednička není potřeba.

2.

Pokud však uděláte více porcí pudingu, dejte je do ledničky. Vydrží vám v ní až pět dní.

3.

Ráno si puding ozdobte čerstvým nebo sušeným ovocem, případně ovocným přelivem. Ovocný přeliv připravíte z dostupného ovoce krátkým podušením ovoce na lžíci másla nebo dvou až třech lžících vody.

Nakupte potřebné ingredience

Chia semínka (2 lžíce)

Dřeň vanilkového lusku (5 g)

Rýžové mléko (250 ml)

Borůvky nebo maliny (2 lžíce)