0
K pokladně

Tvarohová buchta s meruňkami

Tvarohová buchta s meruňkami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

5 ks Vejce
150 g Krupicový cukr
100 ml Mléko
100 g Máslo
230 g Hladká mouka
15 ks Meruňky
250 g Měkký tvaroh
35 g Moučkový cukr
1 ks Vanilkový cukr

Postup přípravy

1. Provedeme přípravu

Předehřejeme troubu na 180 a plech o rozměrech cca 20x40 vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2. Vytvoříme si těsto

4 vajíčka vyšleháme s krupicovým cukrem do nadýchané světlé pěny, poté do směsi zašleháme mléko a máslo. Nakonec postupně přisypeme veškerou mouku a šleháme, dokud se nám nevytvoří hladké těsto.

3. Smícháme ingredience na směs

To poté nalijeme do připravené formy. V míse smícháme tvaroh, moučkový i vanilkový cukr a vajíčko. Tuto směs poté nalijeme na těsto a lehce s těstem promícháme, abychom vytvořili mramorování.

4. Položíme meruňky a pečeme

Nakonec na buchtu poklademe rozpůlené vypeckované meruňky. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 40-45 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (5 ks)

Krupicový cukr (150 g)

Mléko (100 ml)

Máslo (100 g)

Hladká mouka (230 g)

Meruňky (15 ks)

Měkký tvaroh (250 g)

Moučkový cukr (35 g)

Vanilkový cukr (1 ks)