Těstoviny se šafránem a cuketkou

Těstoviny se šafránem a cuketkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Těstoviny
1 ks Šalotka
1 ks Cuketa
2 stroužek Česnek
1 g Šafrán
100 ml Zeleninový vývar
1 lžíce Máslo
100 ml Smetana

Postup přípravy

1. Nejprve těstoviny

Jako první věc si dejte vařit vodu na těstoviny, ať pak zbytečně nečekáte. Voda na těstoviny by měla být hodně slaná, téměř jako mořská voda. Dobu potřebnou na uvaření těstovin využijte na přípravu omáčky.

2. Omáčka 1

Pokud nemáte čerstvé těstoviny, čas na omáčku budete mít dostatečný. Na másle si orestujte nadrobno nakrájenou šalotku společně s česnekem. Potom přidejte cuketu na kostičky, šafrán a zalijte vývarem a smetanou.

3. Omáčka 2

Vše nechte společně povařit a lehce zredukovat, aby se chutě zkoncentrovaly. Nezapomínejte ochutnávat, díky tomu budete mít neustále přehled nad chutí omáčky. Nakonec dochuťte solí.

4. Promícháme a servírujeme

Když budou těstoviny hotové, neházejte je hned na talíř. Není nic horšího, než dostat na talíř suché těstoviny nepromíchané s omáčkou. Tak si dejte ještě chvíli práci, ať finální podoba opravdu stojí za to. Těstoviny přidejte na pánev k omáčce a všechno společně promíchejte, ať se omáčka dostane ke každému kousku.

Nakupte potřebné ingredience

Těstoviny (200 g)

Šalotka (1 ks)

Cuketa (1 ks)

Česnek (2 stroužek)

Šafrán (1 g)

Zeleninový vývar (100 ml)

Máslo (1 lžíce)

Smetana (100 ml)