Do hodinky
1 porce
Jako první věc si dejte vařit vodu na těstoviny, ať pak zbytečně nečekáte. Voda na těstoviny by měla být hodně slaná, téměř jako mořská voda. Dobu potřebnou na uvaření těstovin využijte na přípravu omáčky.
Pokud nemáte čerstvé těstoviny, čas na omáčku budete mít dostatečný. Na másle si orestujte nadrobno nakrájenou šalotku společně s česnekem. Potom přidejte cuketu na kostičky, šafrán a zalijte vývarem a smetanou.
Vše nechte společně povařit a lehce zredukovat, aby se chutě zkoncentrovaly. Nezapomínejte ochutnávat, díky tomu budete mít neustále přehled nad chutí omáčky. Nakonec dochuťte solí.
Když budou těstoviny hotové, neházejte je hned na talíř. Není nic horšího, než dostat na talíř suché těstoviny nepromíchané s omáčkou. Tak si dejte ještě chvíli práci, ať finální podoba opravdu stojí za to. Těstoviny přidejte na pánev k omáčce a všechno společně promíchejte, ať se omáčka dostane ke každému kousku.