0
K pokladně

Těstoviny s pečeným zelím a slaninou

Těstoviny s pečeným zelím a slaninou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Těstovinové fleky
200 g Anglická slanina v celku
0.5 ks Bílé zelí hlávkové
1 lžíce Kmín celý
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. krok

Nejprve si nakrájejte slaninu na kostičky a zelí na proužky.

2. krok

Připravte si pekáč s víkem a do něj dejte nasekané zelí, sůl, kmín a čerstvě mletý pepř.

Pekáč zaklopte a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 30 minut.

3. krok

Mezitím si uvařte v osolené vodě těstovinové flíčky. 

4. krok

Celý povrch poklaďte kostičkami slaniny a dejte znovu péct na cca 20 minut. Slanina se opeče a do jídla pustí tuk a chuť.

5. krok

Po upečení ihned podávejte.

Nakupte potřebné ingredience

Těstovinové fleky (250 g)

Anglická slanina v celku (200 g)

Bílé zelí hlávkové (0.5 ks)

Kmín celý (1 lžíce)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)