Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

800 g hovězí svíčková
2 ks červená cibule
2 lžíce máslo
500 g čerstvé žampiony
50 g rajčatový protlak
250 ml zakysaná smetana
2 ks nakládané okurky
2 ks nakládané okurky
1 lžička hořčice
1 špetka mletý pepř
1 špetka sůl

Postup přípravy

1. Krok

Maso nakrájené na nudličky zprudka dohněda opečte na másle a odložte stranou.

2. Krok

Do stejné pánve vhoďte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a na hrubší kusy nakrájené žampiony a poduste dorůžova.

3. Krok

Přidejte hořčici, rajčatový protlak a orestujte. Zalijte zakysanou smetanou, osolte a opepřete, přidejte opečené nudličky masa, nakládanou okurku nakrájenou na nudličky a krátce povařte.

4. Krok

Podávejte se snítkou kopru nebo čerstvé petrželky s dušenou rýží či těstovinami.

 

Dalších 49 receptů z BIO hovězího najdete na www.myjsmebio.cz v sekci Inspirace z BIO hovězího!

 

Nakupte potřebné ingredience

hovězí svíčková (800 g)

červená cibule (2 ks)

máslo (2 lžíce)

čerstvé žampiony (500 g)

rajčatový protlak (50 g)

zakysaná smetana (250 ml)

nakládané okurky (2 ks)

nakládané okurky (2 ks)

hořčice (1lžička)

mletý pepř (1špetka)

sůl (1špetka)