Špenátové palačinky s jogurtovým dipem, tahini a semínkovou granolou

Špenátové palačinky s jogurtovým dipem, tahini a semínkovou granolou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Špenát
600 ml Mléko
200 g Hladká celozrnná mouka
2 ks Vejce
1 ks Kůra z bio citrónu
1 špetka Sůl
100 g Semínková granola
150 g Farmářský jogurt
2 lžíce Tahini
2 lžíce Šťáva z citrónu
3 lžíce Řepkový olej
1 balení Ředkvičky
1 balení Microgreens

Postup přípravy

1. Příprava těsta

Všechny suroviny rozmixujte v mixéru do hladka.

2. Opékání palačinek

Připravené těsto nalijte do hlubší mísy a nachystejte si naběračku. Na nepřilnavé pánvi opékejte palačinky na trošce oleje.

3. Příprava dresinku

Poté si připravte dresink. Smíchejte v misce jogurt, tahini, šťávu z citrónu, sůl dle chuti.

4. Tip navíc

Ze směsi vám vyjde cca 10 palačinek, podle velikosti pánve.

Nakupte potřebné ingredience

Špenát (150 g)

Mléko (600 ml)

Hladká celozrnná mouka (200 g)

Vejce (2 ks)

Kůra z bio citrónu (1 ks)

Sůl (1špetka)

Semínková granola (100 g)

Farmářský jogurt (150 g)

Tahini (2 lžíce)

Šťáva z citrónu (2 lžíce)

Řepkový olej (3 lžíce)

Ředkvičky (1balení)

Microgreens (1balení)