Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

140 g Hladká mouka
50 g Mleté mandle
100 g Krupicový cukr
1 lžíce Kypřící prášek
2 ks Vanilkový cukr
3 lžíce Skořice
2 ks Vejce
100 g Máslo
120 ml Mléko
50 ml Rum
250 g Tvaroh
1 ks Citronová kůra
1 ks Zdobení
0 ks Špejle

Postup přípravy

1.

Jako první připravte korpus. V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé vyšlehejte tekuté.

2.

Z obou částí vypracujte tekuté těsto a vlijte do formy vyložené pečicím papírem.

3.

Korpus pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut, nebo dokud není hotový. Poté ho nechte zcela vychladnout.

4.

Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a skořicí.

5.

Vychladlý korpus rozdrolte rukama nebo ho rozmixujte v mixeru.

6.

Poté postupně zapracovávejte tvaroh, dokud nevznikne těsto, ze kterého je možné tvarovat kuličky. Přidejte do něj zbytek rumu. Těsto však nesmí být moc řídké.

7.

Kuličky nechte vychladit v lednici.

8.

Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu. Do každé kuličky zapíchněte špejli lehce namočenou v čokoládě.

9.

Rozpuštěnou čokoládu přelijte do skleničky a každou kuličku do ní namočte. Ještě než čokoláda zatvrdne, nechte ji okapat a dortíky ozdobte.

10.

Hotové dortíky zapichujte do nádoby s cukrem a poté je můžete podávat.

11.

TIP: Na přípravu dortíků můžete použít například i bábovku nebo odřezky z dortu, které vám zbyly z pečení.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (140 g)

Mleté mandle (50 g)

Krupicový cukr (100 g)

Kypřící prášek (1 lžíce)

Vanilkový cukr (2 ks)

Skořice (3 lžíce)

Vejce (2 ks)

Máslo (100 g)

Mléko (120 ml)

Rum (50 ml)

Tvaroh (250 g)

Citronová kůra (1 ks)

Zdobení (1 ks)

Špejle (0 ks)