0
K pokladně

Skořicové máslové sušenky

Skořicové máslové sušenky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

280 g Hladká mouka
200 g Změklé máslo
65 g Moučkový cukr
0.5 ks Vanilkový lusk
2 lžička Skořice

Postup přípravy

1. Krok

Do mísy nasypte mouku, přidejte pokrájené máslo, moučkový cukr, obsah vanilkového lusku a skořici. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. Nejlépe to jde pomocí robotu, ale můžete těsto vypracovat i rukama.

2. Krok

Hotové těsto zabalte do potravinové folie a nechte alespoň 30 minut chladit v lednici.

3. Krok

Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.

4. Krok

Z těsta utvořte váleček a nožem ho rozkrájejte na stejně velké kusy. Tvarujte sušenky podle vlastní fantazie a ozdobte je obtiskem vidličky.

5. Krok

Pečte do růžova, asi 5 – 10 minut. Po vychladnutí skladujte v uzavíratelné dóze.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (280 g)

Změklé máslo (200 g)

Moučkový cukr (65 g)

Vanilkový lusk (0.5 ks)

Skořice (2lžička)