Do hodinky
1 porce
V olivovém oleji (ale klidně i v bílém jogurtu nebo zakysané smetaně) smícháme nadrobno nasekané bylinky dle vaší chuti spolu s trochou soli a pepře. Do vzniklé marinády vložíme na třetiny nakrájená kuřecí prsa a necháme je asi hodinu marinovat.
Mezitím si připravíme pastu z tmavých fazolí: fazole asi z poloviny velké plechovky rozmixujeme s malým stroužkem česneku, olivovým olejem a trochou soli.
Na rozpáleném grilu nebo pánvi kuřecí maso z obou stran opečeme a nakrájíme je na menší kousky. Do poloviny každé placky rozetřeme fazolovou pastu, na ní dáme nakrájené kuřecí maso, kukuřici a hojně ji zasypeme nastrouhaným sýrem.
Každou tortillu přehneme a přesuneme ji na středně rozpálený gril nebo suchou pánev. Krátce ji opečeme, dokud se nezačne sýr tavit, dáme pozor, aby se placky nezačaly připalovat. Zapečené tortilly sejmeme a nakrájíme je na třetiny. Podáváme teplé s osolenou a opepřenou zakysanou smetanou.