0
K pokladně

Pomazánka z pečených paprik

Pomazánka z pečených paprik

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Paprika červená (cca 180g)
100 g Dodoni Feta čerstvý sýr ve vakuu 180g
2 lžíce Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
20 g Petržel hladkolistá flowpack 100g
1 ks Citrón (cca 90g)
1 lžíce Kand Vinný bílý ocet 0,5l

Postup přípravy

1. Papriky ogrilujeme

Papriky vypeckujeme a každý kus rozdělíme na čtyři měsíčky. Kusy papriky lehce potřeme prsty olivovým olejem, dáme do zapékací mísy (slupkou nahoru) vyložené papírem na pečení a dáme grilovat do trouby vyhřáté asi na 230°C. Grilujeme (kdo nemá funkci grilu, tak jen peče) asi 15 minut - papriky vyndáme přesně ve chvíli, kdy na povrchu se objeví černé puchýřky. Ničeho se nelekejte, základem je, aby slupka papriky trochu zčernala a začala se hezky a sama odlupovat.

2. Necháme zapařit ve folii

Horké papriky přendáme do mísy a tu přetáhneme potravinovou fólií, aby se papriky zapařily. Necháme trochu zchladnout a ještě mírně teplé nožíkem oloupeme slupku. Občas to může jít trochu špatně zvlášť u té části, kde paprika byla spojena se stopkou, tak se obrňte trpělivostí.

3. Smícháme se sýrem

Oloupané papriky nasekáme na jemno, smícháme s rozdroleným sýrem feta, posekanou petrželkou. Přidáme lžičku olivového oleje, zakápneme pár kapkami citronu a nakonec ještě jemně dochutíme vinným octem.

4. Na druhý den je nejlepší

Pomazánku necháme přes noc v lednici proležet, chutná mnohem lépe druhý den, až se chutě v chladu spojí.

Nakupte potřebné ingredience

Paprika červená (cca 180g) (3 ks)

Dodoni Feta čerstvý sýr ve vakuu 180g (100 g)

Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l (2 lžíce)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Petržel hladkolistá flowpack 100g (20 g)

Citrón (cca 90g) (1 ks)

Kand Vinný bílý ocet 0,5l (1 lžíce)