Do hodinky
1 porce
Papriky vypeckujeme a každý kus rozdělíme na čtyři měsíčky. Kusy papriky lehce potřeme prsty olivovým olejem, dáme do zapékací mísy (slupkou nahoru) vyložené papírem na pečení a dáme grilovat do trouby vyhřáté asi na 230°C. Grilujeme (kdo nemá funkci grilu, tak jen peče) asi 15 minut - papriky vyndáme přesně ve chvíli, kdy na povrchu se objeví černé puchýřky. Ničeho se nelekejte, základem je, aby slupka papriky trochu zčernala a začala se hezky a sama odlupovat.
Horké papriky přendáme do mísy a tu přetáhneme potravinovou fólií, aby se papriky zapařily. Necháme trochu zchladnout a ještě mírně teplé nožíkem oloupeme slupku. Občas to může jít trochu špatně zvlášť u té části, kde paprika byla spojena se stopkou, tak se obrňte trpělivostí.
Oloupané papriky nasekáme na jemno, smícháme s rozdroleným sýrem feta, posekanou petrželkou. Přidáme lžičku olivového oleje, zakápneme pár kapkami citronu a nakonec ještě jemně dochutíme vinným octem.
Pomazánku necháme přes noc v lednici proležet, chutná mnohem lépe druhý den, až se chutě v chladu spojí.