Principy ochrany soukromí na Košík.cz

Košík.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo jakýkoli odkaz mimo tuto lištu souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí.

Nastavte si přesnou adresu

Abychom věděli, zda k Vám naši příručí dorazí s nákupem, musíme znát přesnou adresu.

Do města zatím nedovážíme.
Zkuste jinou adresu, nebo zanechte e-mail a my se vám ozveme jakmile spustíme dopravu ve městě .

Pomazánka z batátů

Pomazánka z batátů

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Batáty dáme do trouby

Troubu předehřejeme na 200 °C. Batát oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Připravíme si z alobalu misku, do které vložíme nakrájené batáty a oloupaný česnek. Zakápneme olivovým olejem a osolíme. Misku z alobalu nahoře uzavřeme, dáme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut, do změknutí batátů.

2. Mixujeme do hladka

Batáty vyjmeme z trouby, otevřeme alobal a necháme vychladnout. Potom celý obsah vsypeme do stolního mixéru. Přidáme tahini pastu, římský kmín, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vše rozmixujeme do hladké konzistence. Ochutnáme a popřípadě dochutíme.

3. Na závěr dozdobíme

Servírujeme na opečeném plátku chleba s nasekanými ořechy, kozím sýrem a posypané řeřichou.

Ingredience

3 stroužky Česnek (cca 80g)
ks
1 lžíce Doyal Sezamová pasta Tahini 300g
2 g Kotányi Kmín římský mletý 40g
3 lžíce Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l
20 g Diana Vlašská jádra 100 g
4 větvičky Řeřicha čerstvá vanička
ks
1 ks Chléb dřevorubecký 400g