Pomazánka z batátů

Pomazánka z batátů

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Brambory sladké - Batáty (cca 150g)
3 stroužky Česnek (cca 80g)
0 lžíce Sezamová pasta Tahini 300g
0 g Kmín římský mletý 40g
1 lžíce Limmi 100% citrónová šťáva 200ml
3 lžíce Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
20 g Diana Vlašská jádra 100 g
1 ks Biofarma DoRa Čerstvý kozí sýr bílý 85g
4 větvičky Řeřicha čerstvá vanička
1 ks Chléb dřevorubecký 400g

Postup přípravy

1. Batáty dáme do trouby

Troubu předehřejeme na 200 °C. Batát oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Připravíme si z alobalu misku, do které vložíme nakrájené batáty a oloupaný česnek. Zakápneme olivovým olejem a osolíme. Misku z alobalu nahoře uzavřeme, dáme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut, do změknutí batátů.

2. Mixujeme do hladka

Batáty vyjmeme z trouby, otevřeme alobal a necháme vychladnout. Potom celý obsah vsypeme do stolního mixéru. Přidáme tahini pastu, římský kmín, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vše rozmixujeme do hladké konzistence. Ochutnáme a popřípadě dochutíme.

3. Na závěr dozdobíme

Servírujeme na opečeném plátku chleba s nasekanými ořechy, kozím sýrem a posypané řeřichou.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory sladké - Batáty (cca 150g) (150 g)

Česnek (cca 80g) (3 stroužky)

Sezamová pasta Tahini 300g (0 lžíce)

Kmín římský mletý 40g (0 g)

Limmi 100% citrónová šťáva 200ml (1 lžíce)

Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l (3 lžíce)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)

Diana Vlašská jádra 100 g (20 g)

Biofarma DoRa Čerstvý kozí sýr bílý 85g (1 ks)

Řeřicha čerstvá vanička (4větvičky)

Chléb dřevorubecký 400g (1 ks)