0
K pokladně

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Červená řepa
200 g Brambory
1 ks Cibule
2 lžíce Olivový olej
1000 ml Zeleninový vývar
1 g Zakysaná smetana
2 lžíce Vinný ocet
1 ks Kopr

Postup přípravy

1. Příprava

Červenou řepu společně s bramborami a cibulí si očisti a nakrájej na kostičky. Pod hrncem si pořádně zatop a přidej dvě lžičky olivového oleje. Tady není potřeba používat žádný extra virgin, ten je totiž lisovaný za studena a tepelným zpracování tak ztrácí všechny své vlastnosti, pro které ho nazýváme extra virgin. Bylo by to jen zbytečné plýtvání.

2. Vaření

Jakmile máš olej rozehřátý, přidej řepu, brambory i cibuli a společně restuj přibližně 10 minut. Zalij vývarem a nech na středním plameni lehce probublávat alespoň 20-30 minut.

3. Mixování

Když máš všechno uvařené do měkka, použij tyčový mixér a vše rozmixuj. Když budeš chtít mít polévku opravdu jemnou, můžeš ji přepasírovat přes jemné sítko. Ale u řepy a brambor nehrozí, že by tam byly nějaké tvrdé části, takže pasírování není nutné.

4. Dochucení a servírování

Polévku nezapomeň osolit, opepřit a na závěr přidej vinný ocet. Na talíři ji podávej s čerstvě nasekaným koprem a pro zjemnění můžeš ozdobit lžičkou zakysané smetany. Přejeme dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Červená řepa (400 g)

Brambory (200 g)

Cibule (1 ks)

Olivový olej (2 lžíce)

Zeleninový vývar (1000 ml)

Zakysaná smetana (1 g)

Vinný ocet (2 lžíce)

Kopr (1 ks)