Do hodinky
1 porce
Červenou řepu společně s bramborami a cibulí si očisti a nakrájej na kostičky. Pod hrncem si pořádně zatop a přidej dvě lžičky olivového oleje. Tady není potřeba používat žádný extra virgin, ten je totiž lisovaný za studena a tepelným zpracování tak ztrácí všechny své vlastnosti, pro které ho nazýváme extra virgin. Bylo by to jen zbytečné plýtvání.
Jakmile máš olej rozehřátý, přidej řepu, brambory i cibuli a společně restuj přibližně 10 minut. Zalij vývarem a nech na středním plameni lehce probublávat alespoň 20-30 minut.
Když máš všechno uvařené do měkka, použij tyčový mixér a vše rozmixuj. Když budeš chtít mít polévku opravdu jemnou, můžeš ji přepasírovat přes jemné sítko. Ale u řepy a brambor nehrozí, že by tam byly nějaké tvrdé části, takže pasírování není nutné.
Polévku nezapomeň osolit, opepřit a na závěr přidej vinný ocet. Na talíři ji podávej s čerstvě nasekaným koprem a pro zjemnění můžeš ozdobit lžičkou zakysané smetany. Přejeme dobrou chuť!
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.