Plněné vejce

Plněné vejce

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 ks Vejce M balení 10ks
180 g Gervais Original
0 g Uzený losos
1 ks Pažitka květináč "13 cm”
0 lžíce Citronová šťáva 0,75l
3 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
3 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
3 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
1 ks Řeřicha čerstvá vanička
1 ks Jedlé květy mix 70g

Postup přípravy

1. Vejce uvaříme

Do hrnce dáme 1 litr vody a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme vejce o pokojové teplotě a vaříme 10 minut. Pak vodu slijeme a vejce necháme vychladnout.

2. Rozmixujeme do krému

Vejce oloupeme ze skořápky a rozpůlíme. Do misky vydlabeme uvařené žloutky. Přidáme žervé, uzeného lososa, nadrobno nasekanou pažitku, pár kapek citronové šťávy, sůl a čerstvě namletý pepř. Za pomocí stolního mixéru rozmixujeme do jemného krému.

3. Plníme a zdobíme

Krém vložíme do plnícího sáčku a naplníme jím vydlabaná vajíčka. Nakonec ozdobíme nasekanou pažitkou, řeřichou a jedlými kvítky.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce M balení 10ks (0 ks)

Gervais Original (180 g)

Uzený losos (0 g)

Pažitka květináč "13 cm” (1 ks)

Citronová šťáva 0,75l (0 lžíce)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (3 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (3 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (3 g)

Řeřicha čerstvá vanička (1 ks)

Jedlé květy mix 70g (1 ks)