Troubu předehřejeme na 160 a dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Máslo si rozpustíme a sušenky rozmixujeme v mixéru na drobky. K nim poté přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Sušenkový základ přesuneme do formy a prsty umačkáme do hladké vrstvy. Takto připravený korpus dáme péct do trouby na 10 minut
2. Krok
Mezi tím si připravíme náplň. Smetanový sýr asi 3 minuty šleháme, poté přidáme zakysanou smetanu, cukr a škrob a zašleháme do hladkého krému. V tuto chvíli přidáme vajíčka, kakao a koření a opět zašleháme. Takto připravený krém přelijeme na upečený korpus, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě další 35 minut.
3. Krok
Po 35 minutách troubu pouze vypneme, lehce pootevřeme a necháme cheesecake uvnitř vychladnout alespoň 1 hodinu, poté necháme dort dojít do pokojové teploty. Nakonec cheesecake přesuneme do lednice alespoň na 3 hodiny.
4. Krok
Když je zcela studený, nožem ho raději odřízneme od stěn formy, vyndáme ho a přesuneme na talíř. Dort pomažeme zakysanou smetanou, ozdobíme perníčky a můžeme podávat.