0
K pokladně

Perníčkový cheesecake

Perníčkový cheesecake

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

220 g Máslové sušenky
100 g Máslo
600 g Smetanový sýr
110 g Moučkový cukr
200 g Zakysaná smetana
3 ks Vejce
14 g Škrob
2 lžíce Perníkové koření
1 lžička Kakao
1 ks Zakysaná smetana (na ozdobu)
1 balení Perníčky (na ozdobu)

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejeme na 160 a dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Máslo si rozpustíme a sušenky rozmixujeme v mixéru na drobky. K nim poté přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Sušenkový základ přesuneme do formy a prsty umačkáme do hladké vrstvy. Takto připravený korpus dáme péct do trouby na 10 minut

2. Krok

Mezi tím si připravíme náplň. Smetanový sýr asi 3 minuty šleháme, poté přidáme zakysanou smetanu, cukr a škrob a zašleháme do hladkého krému. V tuto chvíli přidáme vajíčka, kakao a koření a opět zašleháme. Takto připravený krém přelijeme na upečený korpus, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě další 35 minut.

3. Krok

Po 35 minutách troubu pouze vypneme, lehce pootevřeme a necháme cheesecake uvnitř vychladnout alespoň 1 hodinu, poté necháme dort dojít do pokojové teploty. Nakonec cheesecake přesuneme do lednice alespoň na 3 hodiny.

4. Krok

Když je zcela studený, nožem ho raději odřízneme od stěn formy, vyndáme ho a přesuneme na talíř. Dort pomažeme zakysanou smetanou, ozdobíme perníčky a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Máslové sušenky (220 g)

Máslo (100 g)

Smetanový sýr (600 g)

Moučkový cukr (110 g)

Zakysaná smetana (200 g)

Vejce (3 ks)

Škrob (14 g)

Perníkové koření (2 lžíce)

Kakao (1lžička)

Zakysaná smetana (na ozdobu) (1 ks)

Perníčky (na ozdobu) (1balení)