Pečená pražma se zeleninou

Pečená pražma se zeleninou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Pražma
1 ks Olivový olej
1 ks Česnek
1 ks Kapary
1 ks Cuketa
1 ks Lilek
1 ks Paprika

Postup přípravy

1. Grilujeme pražmu

Rybí filety si osolíme a opepříme. Vložíme je na gril kůží dolů a posypeme najemno nakrájenou chilli papričkou, česnekem, natrhaným oreganem a kapary. Restujeme na grilu přibližně 8 minut, dokud nám filety nezezlátnou. Pokud nemáme gril, můžeme ji stejným způsobem připravit v troubě.

2. Pestrá pánvička

Cuketu, papriku a lilek nakrájíme. Na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje. Jakmile se pořádně rozpálí, nasypeme zeleninu a necháme restovat, jen ji jemně osolíme a opepříme. Zeleninu chceme opéct, takže mícháme vždy jen po několika minutách.

3. Podáváme

Při odebírání z grilu dáváme pozor, aby se nám ryba na roštu nerozpadla. Podáváme spolu s křupavou zeleninou.

4. Kuchaři v akci

Pokud chcete na vlastní oči vidět, jak tento pokrm připravují profesionálové z pražské restaurace Alforno, podívejte se na náš Rybí speciál. Najdete tam hned několik videí o rybí gastronomii, které jsme pro vás připravili s tamními kuchaři.

Nakupte potřebné ingredience

Pražma (1 ks)

Olivový olej (1 ks)

Česnek (1 ks)

Kapary (1 ks)

Cuketa (1 ks)

Lilek (1 ks)

Paprika (1 ks)