Do hodinky
1 porce
Rybí filety si osolíme a opepříme. Vložíme je na gril kůží dolů a posypeme najemno nakrájenou chilli papričkou, česnekem, natrhaným oreganem a kapary. Restujeme na grilu přibližně 8 minut, dokud nám filety nezezlátnou. Pokud nemáme gril, můžeme ji stejným způsobem připravit v troubě.
Cuketu, papriku a lilek nakrájíme. Na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje. Jakmile se pořádně rozpálí, nasypeme zeleninu a necháme restovat, jen ji jemně osolíme a opepříme. Zeleninu chceme opéct, takže mícháme vždy jen po několika minutách.
Při odebírání z grilu dáváme pozor, aby se nám ryba na roštu nerozpadla. Podáváme spolu s křupavou zeleninou.
Pokud chcete na vlastní oči vidět, jak tento pokrm připravují profesionálové z pražské restaurace Alforno, podívejte se na náš Rybí speciál. Najdete tam hned několik videí o rybí gastronomii, které jsme pro vás připravili s tamními kuchaři.