Časově náročný
1 porce
Troubu rozehřejeme na 180°C.
Kachní stehna dobře osolíme, opepříme a dáme do menšího pekáčku spolu s kachním sádlem. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Po polovině doby pečení odkryjeme a necháme opéct dozlatova.
Vytvoříme zálivku smícháním dijonské hořčice, medu a olivového oleje. Je třeba ji dochutit šťávou z citrónu podle chuti, solí a pepřem.
Celer očistíme, poté nakrájíme na tenké plátky a ty dále na cca 4-5 cm tenké proužky. To stejné uděláme i s jablkem. Řapíkatý celer nakrájíme také na tenké plátky a bílé hrozny přepůlíme. Všechno dáme do mísy a dobře promícháme se zálivkou, aby se dostala ke každému kousku.
K celerové remuládě přidáme nasekanou hladkolistou petržel a vlašské ořechy.
Upečené kachní stehno servírujeme na celerové remuládě.