Pečená kachna s celerovou remuládou

Pečená kachna s celerovou remuládou

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Kachní stehna dva kusy 500g
2 lžíce Brick Škvařené vepřové sádlo 250g kostka
1 ks Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
200 g Celer (cca 750g)
1 větvičky Celer řapíkatý (cca 1800g)
1 ks Jablko Golden Delicious (cca 160g)
30 g Hrozno bílé volné (cca 500g)
2 lžíce Boneco Premium Hořčice dijon 130g
2 lžíce Medokomerc Med luční 250g
150 ml Borges Original Extra panenský olivový olej 500ml
1 ks Citrón (cca 140g)
10 g Petržel hladkolistá flowpack 100g
30 g Diana Vlašská jádra 100 g

Postup přípravy

1.

Troubu rozehřejeme na 180°C.

2. Kachnu pečeme dozlatova

Kachní stehna dobře osolíme, opepříme a dáme do menšího pekáčku spolu s kachním sádlem. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Po polovině doby pečení odkryjeme a necháme opéct dozlatova.

3. Medová zálivka

Vytvoříme zálivku smícháním dijonské hořčice, medu a olivového oleje. Je třeba ji dochutit šťávou z citrónu podle chuti, solí a pepřem.

4. Zeleninu promícháme se zálivkou

Celer očistíme, poté nakrájíme na tenké plátky a ty dále na cca 4-5 cm tenké proužky. To stejné uděláme i s jablkem. Řapíkatý celer nakrájíme také na tenké plátky a bílé hrozny přepůlíme. Všechno dáme do mísy a dobře promícháme se zálivkou, aby se dostala ke každému kousku.

5. Remuláda je na světě

K celerové remuládě přidáme nasekanou hladkolistou petržel a vlašské ořechy.

6. A podáváme

Upečené kachní stehno servírujeme na celerové remuládě.

Nakupte potřebné ingredience

Kachní stehna dva kusy 500g (500 g)

Brick Škvařené vepřové sádlo 250g kostka (2 lžíce)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (1 ks)

Celer (cca 750g) (200 g)

Celer řapíkatý (cca 1800g) (1větvičky)

Jablko Golden Delicious (cca 160g) (1 ks)

Hrozno bílé volné (cca 500g) (30 g)

Boneco Premium Hořčice dijon 130g (2 lžíce)

Medokomerc Med luční 250g (2 lžíce)

Borges Original Extra panenský olivový olej 500ml (150 ml)

Citrón (cca 140g) (1 ks)

Petržel hladkolistá flowpack 100g (10 g)

Diana Vlašská jádra 100 g (30 g)