Do půl hodinky
1 porce
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a mírně nabobtnala. Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni ji mírně ohřívejte, přidejte cukr, vyškrábaný vanilkový lusk a za stálého míchání přiveďte k varu. Odstavte z plotny.
Nabobtnalou želatinu vyždímejte a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetaně, dokud se zcela nerozpustí.
Směs nalijte do připravených misek lehce vymazaných kokosovým olejem a dejte, nejlépe přes noc, vychladit do ledničky.
Před podáváním si připravte přeliv rozmixováním borůvek,medu, limetkové a citonové šťávy a vody.
Panna cottu vyndejte z lednice a nechte deset minut odstát, před vyklepáváním ji částečně ponořte na chvilku do teplé vody, vyklopte ji na talířek, polijte přelivem a ozdobte ji pár čerstvými malinami a jahodami a pár lístky máty či meduňky.