Panna Cotta s borůvkami

Panna Cotta s borůvkami

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 ml Smetana ke šlehání
40 g Moučkový cukr
3 plátky Želatina plátková
1 ks Vanilkový lusk
1 lžíce Kokosový olej
1 lžička Med
1 lžíce Limety
1 lžíce Citrony
300 g Borůvky

Postup přípravy

1. Příprava

Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a mírně nabobtnala. Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni ji mírně ohřívejte, přidejte cukr, vyškrábaný vanilkový lusk a za stálého míchání přiveďte k varu. Odstavte z plotny.

2. Mícháme

Nabobtnalou želatinu vyždímejte a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetaně, dokud se zcela nerozpustí.

3. Plnění formiček

Směs nalijte do připravených misek lehce vymazaných kokosovým olejem a dejte, nejlépe přes noc, vychladit do ledničky.

4. Mix na polevu

Před podáváním si připravte přeliv rozmixováním borůvek,medu, limetkové a citonové šťávy a vody.

5. Servírujeme

Panna cottu vyndejte z lednice a nechte deset minut odstát, před vyklepáváním ji částečně ponořte na chvilku do teplé vody, vyklopte ji na talířek, polijte přelivem a ozdobte ji pár čerstvými malinami a jahodami a pár lístky máty či meduňky.

Nakupte potřebné ingredience

Smetana ke šlehání (300 ml)

Moučkový cukr (40 g)

Želatina plátková (3plátky)

Vanilkový lusk (1 ks)

Kokosový olej (1 lžíce)

Med (1lžička)

Limety (1 lžíce)

Citrony (1 lžíce)

Borůvky (300 g)