Okurkový salát s fetou a koprem

Okurkový salát s fetou a koprem

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Česká produkce - Okurka hadovka (cca 230g)
1 ks Cibule kuchyňská červená, síť 500g
310 g Bonduelle Vapeur Cizrna 310g
50 g Salát Mesclun (směs salátů), vanička 125g
100 g Dodoni Feta čerstvý sýr ve vakuu 180g
10 g Delmart Pistácie jádra loupaná 150g
1 lžíce Česká produkce - Kopr čerstvý řezaný, flowpack 100g
8 lžíce Monini Delicato Extra panenský olivový olej 500 ml
1 lžíce Vinný bílý ocet 0,5l
1 ks Citrón (cca 170g)
4 g Medokomerc Med luční 250g
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Smícháme zálivku

Na zálivku smícháme olivový olej, vinný ocet, lžíci citronové šťávy, lžičku medu, sůl a pepř.

2. Krájíme, mícháme

Okurku omyjeme, červenou cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky. Cizrnu scedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a přendáme společně s nakrájenou zeleninou a salátovými listy do mísy. Přidáme dresink a zlehka promícháme.

3. Dobrou chuť!

Salát rozdělíme do dvou misek nebo talířů, přidáme kousky fety a nadrobno nasekané pistácie a kopr.

Nakupte potřebné ingredience

Česká produkce - Okurka hadovka (cca 230g) (1 ks)

Cibule kuchyňská červená, síť 500g (1 ks)

Bonduelle Vapeur Cizrna 310g (310 g)

Salát Mesclun (směs salátů), vanička 125g (50 g)

Dodoni Feta čerstvý sýr ve vakuu 180g (100 g)

Delmart Pistácie jádra loupaná 150g (10 g)

Česká produkce - Kopr čerstvý řezaný, flowpack 100g (1 lžíce)

Monini Delicato Extra panenský olivový olej 500 ml (8 lžíce)

Vinný bílý ocet 0,5l (1 lžíce)

Citrón (cca 170g) (1 ks)

Medokomerc Med luční 250g (4 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)