Do hodinky
1 porce
Z veškerých surovin vypracujeme v robotu či ručně hladké a lehce lepivé linecké těsto, to poté zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odpočinout do druhého dne či alespoň 2 hodiny.
Když je těsto již odleželé, vyndáme ho z lednice a necháme cca 15 minut povolit. Na lehce pomoučněném válu ho vyválíme na tenké těsto o tloušťce přibližně 5 mm, poté vykrajujeme kolečka. Přesuneme je na plech vyložený pečicím papírem.
Jakmile máme plech vykrojených koleček hotový, předehřejeme troubu na 170 stupňů. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha, poté přidáme moučkový cukr a mandlovou mouku a promícháme do hladkého hustého krému. Přesuneme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a na jednotlivé kolečka nastříkáme trochu krému. Nezapomeňte, že sníh se v troubě nafoukne, takže ho dáváme trochu méně.
Doprostřed každého položíme napůl rozkrojený lískový oříšek a vložíme do rozpálené trouby cca 10 minut či do té doby, dokud nebudou okraje lehce zlatavé a sníh růžový.