0
K pokladně

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

305 g Hladká mouka (na těsto)
220 g Máslo změklé (na těsto)
250 g Moučkový cukr (100g na těsto, 150g na náplň)
1.5 lžička Citronová kůra (na těsto)
2 ks Vejce (2 žloutky na těsto, 2 bílky na náplň)
0.3 lžička Mletá vanilka (na těsto)
150 g Mandlová mouka (na náplň)
1 balení Lískové ořechy (na ozdobu)
1 balení Lískové ořechy (na ozdobu)

Postup přípravy

1. Krok

Z veškerých surovin vypracujeme v robotu či ručně hladké a lehce lepivé linecké těsto, to poté zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odpočinout do druhého dne či alespoň 2 hodiny. 

2. Krok

Když je těsto již odleželé, vyndáme ho z lednice a necháme cca 15 minut povolit. Na lehce pomoučněném válu ho vyválíme na tenké těsto o tloušťce přibližně 5 mm, poté vykrajujeme kolečka. Přesuneme je na plech vyložený pečicím papírem.

3. Krok

Jakmile máme plech vykrojených koleček hotový, předehřejeme troubu na 170 stupňů. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha, poté přidáme moučkový cukr a mandlovou mouku a promícháme do hladkého hustého krému. Přesuneme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a na jednotlivé kolečka nastříkáme trochu krému. Nezapomeňte, že sníh se v troubě nafoukne, takže ho dáváme trochu méně.

4. Krok

Doprostřed každého položíme napůl rozkrojený lískový oříšek a vložíme do rozpálené trouby cca 10 minut či do té doby, dokud nebudou okraje lehce zlatavé a sníh růžový.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (na těsto) (305 g)

Máslo změklé (na těsto) (220 g)

Moučkový cukr (100g na těsto, 150g na náplň) (250 g)

Citronová kůra (na těsto) (1.5lžička)

Vejce (2 žloutky na těsto, 2 bílky na náplň) (2 ks)

Mletá vanilka (na těsto) (0.3lžička)

Mandlová mouka (na náplň) (150 g)

Lískové ořechy (na ozdobu) (1balení)

Lískové ořechy (na ozdobu) (1balení)