Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Mrkev
10 ml Olej
1 ks Petrželová nať
1 špetka Sůl
1 ks Vejce
400 ml Zeleninový vývar

Postup přípravy

1. Připravte si základ s mrkví

Nejprve mrkev očistěte, nastrouhejte najemno a jemně orestujte na oleji. Pak ji zalijte předpřipraveným horkým vývarem, osolte a směs krátce povařte.

2. Přidejte vejce

V misce si rozmíchejte vejce s krupicí a za stálého míchání ho přidejte do polévkové směsi. Chvíli pokračujte ve vaření, aby vejce mělo čas se uvařit. Na talíři můžete celý pokrm ozdobit petrželkou.

Nakupte potřebné ingredience

Mrkev (200 g)

Olej (10 ml)

Petrželová nať (1 ks)

Sůl (1špetka)

Vejce (1 ks)

Zeleninový vývar (400 ml)