Časově náročný
1 porce
Celá lísková jádra i s hnědou slupkou namočte asi na dvě hodiny do studené vody (můžete přidat pro vůni i trošku rumu tuzemáku), aby se později dala snadno krájet.
Moučkový cukr vyšlehejte s máslem do krému, přidejte žloutek, znovu krátce zašlehejte, přidejte prosátou hladkou mouku a vytvořte těsto. Nakonec do těsta dejte celé lískové oříšky a zpracujte je do něho.
Těsto rozdělte na dvě části, vyválejte z nich válec s průměrem asi 3 cm. Válečky zabalte do potravinářské folie a ideálně přes noc je nechte ztuhnout v lednici.
Druhý den si předehřejte troubu na 170 stupňů. Těsto vybalte z folie a válečky obalte v hnědém cukru. Nyní je nakrájejte ostrým nožem asi na půlcentimetrové plátky.
Plátky vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte je péct na cca 15 minut. Až začnou růžovět, je hotovo. Sušenky ještě teplé opatrně obalte v moučkovém cukru.