Lívance s borůvkovým žahourem a tvarohem

Lívance s borůvkovým žahourem a tvarohem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.1 ml Mléko
0.07 g Polohrubá mouka
0.08 ks Vejce
4 g Droždí
0.03 g Cukr krupice
30 g Borůvky
62.5 g Tvaroh
0.02 g Cukr moučka
20 g Máslo
32.5 g Citron

Postup přípravy

1. Připravíme si kvásek

Připravíme si kvásek: smícháme 100 ml vlažného mléka (na 2 porce) s rozdrobeným droždím, lžící mouky (na 2 porce) a lžící cukru krupice (na 2 porce). Zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut odstát.

2. Připravíme si těsto na lívance

V míse smícháme zbylou mouku se špetkou soli, zbylým vlažným mlékem, vejci a 25 g cukru krupice (na 2 porce). Přidáme kvásek, promícháme a překryté utěrkou necháme na teplém místě kynout asi 20 minut.

3. Připravíme si borůvkový žahour

V rendlíku smícháme borůvky, zbylý krupicový cukr a tři lžíce vody (na 2 porce). Vaříme na středním plameni, dokud nevznikne hustá omáčka. V jiné míse smícháme tvaroh s citronovou šťávou a moučkovým cukrem dle chuti (část cukru si ale necháme na posypání při servírování).

4. Usmažíme si lívance a můžeme servírovat

Vezmeme si pánev a na středním plameni v ní rozehřejeme máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné nalijeme malé množství těsta (záleží na tom jak chceme mít lívance velké) a smažíme jej dozlatova z obou stran. Lívance podáváme s borůvkovým žahourem a tvarohem. Nakonec poprášíme moučkovým cukrem.

Nakupte potřebné ingredience

Mléko (0.1 ml)

Polohrubá mouka (0.07 g)

Vejce (0.08 ks)

Droždí (4 g)

Cukr krupice (0.03 g)

Borůvky (30 g)

Tvaroh (62.5 g)

Cukr moučka (0.02 g)

Máslo (20 g)

Citron (32.5 g)