Časově náročný
1 porce
Z veškerých surovin vypracujeme v robotu či ručně hladké a lehce lepivé linecké těsto, to poté zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odpočinout do druhého dne či alespoň 2 hodiny.
Když je těsto již odleželé, vyndáme ho z lednice a necháme cca 15 minut povolit. Na lehce pomoučněném válu ho vyválíme na tenké těsto o tloušťce přibližně 3-4 mm, poté vykrajujeme pomocí vykrajovátek libovolné tvary. Dáváme pozor, abychom měli od jednotlivých tvarů sudý počet kusů, jelikož nakonec budeme cukroví slepovat. Pokud děláme s dírkou a bez dírky, ujistíme se, že je jejich počet stejný.
Čím bude těsto slabší, tím bude výsledné cukroví křehčí. Pokud máme vykrojené kousky slabší než 3-4 mm, pečeme je o něco kratší dobu.
Předehřejeme troubu na 170 °C a plechy vyložíme pečicím papírem. Připravené tvary přesuneme na plech a pečeme cca 7 minut, cukroví by mělo být pouze lehce zlatavé po okrajích. V troubě ho raději neustále sledujeme, a pro jistotu ho vyndáme trochu dříve, než se nám zdá hotové, jelikož se bude dodělávat chvilku i po vytažení z trouby.
Upečená kolečka necháme cca minutu lehce vychladnout na plechu, poté je přesuneme na mřížku a necháme kompletně vychladnout.
Hotová kolečka necháme jeden den odležet. Další den připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do světlé pěny, poté přidáme arašídové máslo a krátce prošleháme. Krém přesuneme do cukrářského sáčku a polovinu koleček zdobíme krémem, nakonec slepíme druhým kolečkem.
Necháme alespoň den před podáváním odležet. Uchováváme ve vzduchotěsné krabičce v lednici.