Linecké slepené arašídovým krémem

Linecké slepené arašídovým krémem

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

305 g Hladká mouka (na těsto)
370 g Máslo (220 g na těsto, 150 g na krém)
200 g Moučkový cukr (100 g na těsto, 100 g na krém)
1.5 lžička Citronová kůra (na těsto)
2 ks Žloutek (na těsto)
1 lžička Vanilková pasta (na těsto)
100 g Arašídové máslo s tmavou čokoládou (na krém)

Postup přípravy

1. Krok

Z veškerých surovin vypracujeme v robotu či ručně hladké a lehce lepivé linecké těsto, to poté zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odpočinout do druhého dne či alespoň 2 hodiny.

2. Krok

Když je těsto již odleželé, vyndáme ho z lednice a necháme cca 15 minut povolit. Na lehce pomoučněném válu ho vyválíme na tenké těsto o tloušťce přibližně 3-4 mm, poté vykrajujeme pomocí vykrajovátek libovolné tvary. Dáváme pozor, abychom měli od jednotlivých tvarů sudý počet kusů, jelikož nakonec budeme cukroví slepovat. Pokud děláme s dírkou a bez dírky, ujistíme se, že je jejich počet stejný.

3. Krok

Čím bude těsto slabší, tím bude výsledné cukroví křehčí. Pokud máme vykrojené kousky slabší než 3-4 mm, pečeme je o něco kratší dobu.

4. Krok

Předehřejeme troubu na 170 °C a plechy vyložíme pečicím papírem. Připravené tvary přesuneme na plech a pečeme cca 7 minut, cukroví by mělo být pouze lehce zlatavé po okrajích. V troubě ho raději neustále sledujeme, a pro jistotu ho vyndáme trochu dříve, než se nám zdá hotové, jelikož se bude dodělávat chvilku i po vytažení z trouby.

5. Krok

Upečená kolečka necháme cca minutu lehce vychladnout na plechu, poté je přesuneme na mřížku a necháme kompletně vychladnout.

6. Krok

Hotová kolečka necháme jeden den odležet. Další den připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do světlé pěny, poté přidáme arašídové máslo a krátce prošleháme. Krém přesuneme do cukrářského sáčku a polovinu koleček zdobíme krémem, nakonec slepíme druhým kolečkem.

7. Krok

Necháme alespoň den před podáváním odležet. Uchováváme ve vzduchotěsné krabičce v lednici.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (na těsto) (305 g)

Máslo (220 g na těsto, 150 g na krém) (370 g)

Moučkový cukr (100 g na těsto, 100 g na krém) (200 g)

Citronová kůra (na těsto) (1.5lžička)

Žloutek (na těsto) (2 ks)

Vanilková pasta (na těsto) (1lžička)

Arašídové máslo s tmavou čokoládou (na krém) (100 g)