Do dvou hodin
1 porce
Troubu rozehřejeme na 220°C. Plech vymažeme olejem a vložíme na něj kuřecí maso. Pokud budeme používat kuřecí stehna, tak je přepůlíme. Cibuli i se slupkou přepůlíme, mrkev, petržel očistíme a přidáme k masu. Vše ještě zakápneme olejem a dáme péct asi na 30 minut, zelenina i maso budou mít zlatavou barvu. To dodá vývaru více chuti.
Zeleninu a maso přendáme do většího hrnce, zalijeme 1,5 litrem vody, osolíme, přidáme koření a přivedeme k varu. A na mírném plameni vývar táhneme 1 hodinu. Průběžně z hladiny odstraňujeme nečistoty, které se během vaření vysrážely.
Během vaření vývaru si připravíme noky. V misce smícháme vejce, máslo, krupici a na jemno nasekané lístky petržele. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Vezmeme menší hrnec a přivedeme k varu asi litr osolené vody. Pomocí dvou lžiček tvarujeme noky, které postupně vkládáme do mírně vroucí vody. Jakmile jsou noky hotové, vyplavou na hladinu. Vyjmeme je z vody.
Hotový vývar zcedíme do čistého hrnce. Vařené maso obereme od kosti a přidáme do polévky společně s nakrájenou zeleninou a předem připravenými noky.