Kuřecí vývar s petrželovými noky

Kuřecí vývar s petrželovými noky

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Raciola kuřecí stehýnka horní 500g
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
2 ks Mrkev (cca 200g)
2 ks Petržel (cca 300g)
8 ks Kapusta růžičková (cca 500g)
0 ks Lukana Slunečnicový olej 1l
1 ks Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
1 ks Kotányi Pepř černý mletý 20g
0 ks Vejce M balení 10ks
1 lžíce PM Poděbrady Čerstvé máslo 250g
2 větvičky Petržel hladkolistá čerstvá volná (cca 500g)
100 g Penam Krupice pšeničná hrubá 1kg

Postup přípravy

1. Upečeme maso

Troubu rozehřejeme na 220°C. Plech vymažeme olejem a vložíme na něj kuřecí maso. Pokud budeme používat kuřecí stehna, tak je přepůlíme. Cibuli i se slupkou přepůlíme, mrkev, petržel očistíme a přidáme k masu. Vše ještě zakápneme olejem a dáme péct asi na 30 minut, zelenina i maso budou mít zlatavou barvu. To dodá vývaru více chuti.

2. Uvaříme vývar

Zeleninu a maso přendáme do většího hrnce, zalijeme 1,5 litrem vody, osolíme, přidáme koření a přivedeme k varu. A na mírném plameni vývar táhneme 1 hodinu. Průběžně z hladiny odstraňujeme nečistoty, které se během vaření vysrážely.

3. Teď si připravíme noky

Během vaření vývaru si připravíme noky. V misce smícháme vejce, máslo, krupici a na jemno nasekané lístky petržele. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Vezmeme menší hrnec a přivedeme k varu asi litr osolené vody. Pomocí dvou lžiček tvarujeme noky, které postupně vkládáme do mírně vroucí vody. Jakmile jsou noky hotové, vyplavou na hladinu. Vyjmeme je z vody.

4. Poslední úpravy a můžeme servírovat

Hotový vývar zcedíme do čistého hrnce. Vařené maso obereme od kosti a přidáme do polévky společně s nakrájenou zeleninou a předem připravenými noky.

Nakupte potřebné ingredience

Raciola kuřecí stehýnka horní 500g (1 kg)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Mrkev (cca 200g) (2 ks)

Petržel (cca 300g) (2 ks)

Kapusta růžičková (cca 500g) (8 ks)

Lukana Slunečnicový olej 1l (0 ks)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (1 ks)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (1 ks)

Vejce M balení 10ks (0 ks)

PM Poděbrady Čerstvé máslo 250g (1 lžíce)

Petržel hladkolistá čerstvá volná (cca 500g) (2větvičky)

Penam Krupice pšeničná hrubá 1kg (100 g)