Časově náročný
1 porce
Kuřecí prsíčko očistíme, osolíme, opepříme, položíme na něj lístek šalvěje a zabalíme do plátku slaniny. Na straně spoje zajistíme slaninu párátkem, které předtím namočíme do vody tak, aby nám na mase dobře držela.
Takto upravené kuřecí prsíčko vložíme do misky a zalijeme pivem. Necháme odpočívat v pivní marinádě zhruba 2 hodiny. Po dobu marinování je dobré maso otočit, aby natáhla chuť piva případně i ta část, která není ponořená v pivu.
Po 2 hodinách maso vyjmeme z misky a položíme na rozpálený gril. A opečeme z každé strany asi 8 minut.
Po upečení nechte maso chvíli odpočinout, dejte na něj plátek bylinkového másla a nechte ho pomalu rozpouštět. Maso bude mít lepší chuť. Jako příloha se hodí bílý chléb a čerstvý salát.