0
K pokladně

Kuřecí prsíčko balené do slaniny

Kuřecí prsíčko balené do slaniny

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Kuřecí prsa
6 plátky Slanina
1 větviček Šalvěj
500 ml Velkopopovický kozel světlý

Postup přípravy

1. Zatočíme do slaniny

Kuřecí prsíčko očistíme, osolíme, opepříme, položíme na něj lístek šalvěje a zabalíme do plátku slaniny. Na straně spoje zajistíme slaninu párátkem, které předtím namočíme do vody tak, aby nám na mase dobře držela.

2. Marinujeme

Takto upravené kuřecí prsíčko vložíme do misky a zalijeme pivem. Necháme odpočívat v pivní marinádě zhruba 2 hodiny. Po dobu marinování je dobré maso otočit, aby natáhla chuť piva případně i ta část, která není ponořená v pivu.

3. Šup na gril

Po 2 hodinách maso vyjmeme z misky a položíme na rozpálený gril. A opečeme z každé strany asi 8 minut.

4. Kozlův tip

Po upečení nechte maso chvíli odpočinout, dejte na něj plátek bylinkového másla a nechte ho pomalu rozpouštět. Maso bude mít lepší chuť. Jako příloha se hodí bílý chléb a čerstvý salát.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí prsa (500 g)

Slanina (6plátky)

Šalvěj (1větviček)

Velkopopovický kozel světlý (500 ml)